Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Banană la grătar cu cremă de îngheţată
retete deserturi bio

Ingrediente

Orezul condimentat: 

  • 500 ml lapte
  • 1/2 baton de vanilie Bourbon RAPUNZEL
  • 1 bucată anason
  • 1/2 baton de scorţişoară
  • 2 vârfuri de cuţit de cardamon
  • 150 g orez pentru lapte alb
  • 1 lingură de miere de salcâm
  • 250 g iaurt natural
  • 30 g beţigaşe de migdale sau felii de migdale RAPUNZEL 
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Pentru sos:

  • 1 portocală
  • sucul de la 2 portocale
  • 100 g curmale fără sâmburi RAPUNZEL 
  • 1 lingură zahăr din trestie RAPUNZEL RAPADURA
  • 1 vârf de cuţit de praf de vanilie Bourbon RAPUNZEL

Timp de preparare: 45 min

Preparare:
Orezul pentru lapte se fierbe, împreună cu mirodeniile şi mierea, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se scoate apoi anasonul şi vanilia şi se amestecă iaurtul.

Zahărul pudră se topeşte uşor într-o tigaie. Se adaugă beţigaşele de migdale, se rumenesc scurt  şi se lasă pe o hârtie de copt la răcit.

Pentru sos curăţaţi cu atenţie o portocală, tăiaţi-o file, adică îndepărtaţi membranele de pe feliile de portocală şi tăiaţi-le apoi în jumătate. Stoarceţi două portocale şi fierbeţi sucul cu zahăr din trestie aproximativ 5 minute. Tăiaţi curmalele felii, adăugaţi-le în compoziţie şi fierbeţi încă 3 minute. Adăugaţi apoi feliile de portocale şi praful de vanilie şi lasăţi sosul la răcit. Desertul de orez condimentat se umple în boluri, se toarnă sosul din portocale şi curmale deasupra şi se decorează cu beţigaşe de migdale.

Desert pentru 6 persoane; fel de mâncare dulce pentru 3-4 persoane

Sfat: Utilizaţi iaurt în loc de frişcă.

Produse folosite în această rețetă

Anason stelat intreg , 10buc

18.9lei

adauga in cos
5%
Orez alb pentru lapte, 500g

16.17 15.36lei

adauga in cos
Fulgi de migdale, 100g

25.28lei

adauga in cos

Alte retete de deserturi bio

20-09-2021

Tarta cu pere

Se amesteca ingredientele cu ambele maini pana devine un aluat sfaramicios. Se formeaza un aluat de tarta care se tine la [...]

02-09-2021

Brioșe cu cacao și ciocolată

Se mixează ouăle cu zaharul, se adaugă laptele și se mixează încet. Se adaugă untul topit, se mixează, apoi se [...]