Reteta Banană la grătar cu cremă de îngheţată
retete deserturi bio

Ingrediente

Orezul condimentat: 

  • 500 ml lapte
  • 1/2 baton de vanilie Bourbon RAPUNZEL
  • 1 bucată anason
  • 1/2 baton de scorţişoară
  • 2 vârfuri de cuţit de cardamon
  • 150 g orez pentru lapte alb
  • 1 lingură de miere de salcâm
  • 250 g iaurt natural
  • 30 g beţigaşe de migdale sau felii de migdale RAPUNZEL 
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Pentru sos:

  • 1 portocală
  • sucul de la 2 portocale
  • 100 g curmale fără sâmburi RAPUNZEL 
  • 1 lingură zahăr din trestie RAPUNZEL RAPADURA
  • 1 vârf de cuţit de praf de vanilie Bourbon RAPUNZEL

Timp de preparare: 45 min

Preparare:
Orezul pentru lapte se fierbe, împreună cu mirodeniile şi mierea, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se scoate apoi anasonul şi vanilia şi se amestecă iaurtul.

Zahărul pudră se topeşte uşor într-o tigaie. Se adaugă beţigaşele de migdale, se rumenesc scurt  şi se lasă pe o hârtie de copt la răcit.

Pentru sos curăţaţi cu atenţie o portocală, tăiaţi-o file, adică îndepărtaţi membranele de pe feliile de portocală şi tăiaţi-le apoi în jumătate. Stoarceţi două portocale şi fierbeţi sucul cu zahăr din trestie aproximativ 5 minute. Tăiaţi curmalele felii, adăugaţi-le în compoziţie şi fierbeţi încă 3 minute. Adăugaţi apoi feliile de portocale şi praful de vanilie şi lasăţi sosul la răcit. Desertul de orez condimentat se umple în boluri, se toarnă sosul din portocale şi curmale deasupra şi se decorează cu beţigaşe de migdale.

Desert pentru 6 persoane; fel de mâncare dulce pentru 3-4 persoane

Sfat: Utilizaţi iaurt în loc de frişcă.

Alte retete de deserturi bio

06-05-2018

Banuti de ciocolata cu fructe uscate si nuci

Detalii: timp de preparare: 20 minute timp de stat la frig: 2 ore produs vegan, fara soia, lactoza, [...]

18-07-2017

Tort cu alune

Timp de preparare: 15 min Preparare: Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o [...]