Reteta Cous-cous cu curmale şi sâmburi cashew
retete feluri principale bio

Ingrediente
  • 300g cous-cous RAPUNZEL
  • 1 cub de supă RAPUNZEL
  • 8 - 12 curmale fără sâmbure de la RAPUNZEL
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sucul şi coaja de la o lămâie
  • 8-10 beţigaşe de ghimbir RAPUNZEL
  • 60g sâmburi de cashew RAPUNZEL
  • 4 linguri ulei de arahide RAPUNZEL
  • sare de mare RAPUNZEL
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură unt

Timp de preparare: 10 min

Preparare:
Se dizolvă cubul de supă în 500 ml de apă, se fierbe supa, se toarnă peste cuşcuş, se amestecă bine cu o furculiţă şi se lasă la umflat aproximativ 10 minute.

Se taie curmalele în fâşii subţiri şi se toacă mărunt pătrunjelul. Se rade coaja de lămâie şi se stoarce sucul. Se toacă fin sâmburii de cashew, iar beţigaşele de ghimbir se taie în cubuleţe fine.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de arahide, se sotează cuşcuşul amestecând continuu, se amestecă şi sâmburii de cashew şi se prăjesc. Apoi se adaugă curmalele, pătrunjelul,  ghimbirul cubuleţe şi coaja de lămâie şi se rumenesc în continuare.

Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se rade unt pe cuşcuşul astfel pregătit.

Se serveşte cu iaurt simplu natural şi o salată proaspăta.

Sfat: Are un gust foarte delicios cu o salata de fructe, de exemplu: salată verde cu mere, mandarine sau portocale.

Alte retete de feluri principale bio

24-01-2019

Pizza bio din faina de fasole alba cu branza de capra si zuchinni

Detalii: timp de preparare: 15 min timp de odihna a aluatului; 1 ora timp de coacere: 15 min Produs vegan Mod de preparare: Se [...]

06-05-2018

Chiftelute din lupin cu Garam Masala

Detalii : -timp de preparare: 40 minute produs vegan mancare calda se pregateste relativ repede masa [...]