Reteta Cremă de caise
retete creme şi gemuri bio

Ingrediente
  • 100 g caise uscate RAPUNZEL
  • 100 ml suc de portocale,
  • 1-2 linguriţe gem de alune de pădure RAPUNZEL
  • gem de migdale
  • 4 curmale uscate
  • scorţişoară,
  • 1 lingură de coajă de lămâie rasă sau nişte praf de vanilie Bourbon RAPUNZEL

Preparare:
Se taie caisele şi se înmoaie peste noapte în suc de portocale. Este indicat, să se ţină la frigider. A doua zi se toacă mărunt, împreună cu sucul şi cu curmalele. Se adaugă şi gemul de alune de pădure, astfel încât să obţinem o pastă. Asezonaţi cu scorţişoară, coajă de lămâie şi vanilie. Perioada de valabilitate: ca. 7-8 zile.

Alte retete de creme şi gemuri bio

10-07-2017

Pâine ţărănească cu cremă din gem amestec

2 porţii Preparare: Ridichile se taie felii, se presară cu sare şi piper şi se marinează în oţet balsamic Bianco. Se [...]

10-07-2017

Paine cu ardei si pere

2 porţii Timp de preparare: 15 min Preparare: Ceapa verde şi ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe. Se călesc scurt [...]