Reteta Focaccia picantă
retete aperitive bio

Ingrediente
  • 600g de făină de şpelta (alac) sau de grâu tip 1050
  • 1 linguriţă de sare de mare RAPUNZEL
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
  • 42g drojdie proaspătă RAPUNZEL (1 cub)
  • 450ml apă călduţa
  • măsline Kalamata RAPUNZEL
  • frunze de rozmarin organic
  • feta (brânză telemea de oaie)
  • sare de mare RAPUNZEL
  • ulei de măsline  bio RAPUNZEL pentru stropit deasupra

Preparare:
Puneţi făina pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Presăraţi sare pe margine deasupra, stropiţi cu ulei de măsline bio, sfărâmaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitură. Apă călduţă se amestecă treptat cu făina ecologica. Se omogenizează până obţinem un aluat şi se frământă aproximativ 10 minute pe suprafaţa de lucru.

Aluatul se acoperă şi se lasă 1 oră la dospit. Încingeţi cuptorul la 250oC. Împărţiţi aluatul în porţii de 40-50 g şi formaţi cu mâna lipii de aprox. 5 mm grosime. Se presară după gust fie cu măsline tocate, frunze de rozmarin organic, cubuleţe de feta sau cu toate cele trei ingrediente asociate şi se presară cu sare. Se dă la cuptor. Focaccia se coace până devine crocantă.

Timpul de coacere: 5-8 minute la 250°C

Sfat: Se stropeşte cu ulei de măsline înainte de servire.

Alte retete de aperitive bio

10-08-2017

Snack din naut prajit

Timp de preparare: 50 min Mod de preparare: se incalzeste cuptorul la 175 *C. Se pune nautul bio intr-o sita se lasa sa se [...]

10-07-2017

Salată de avocado cu umplutură de quinoa

2 porţii Preparare: Quinoa se fierbe într-o oală cu capac aprox. 20 min în 250 ml de apă. Se lasă pe plită [...]