Reteta Negrese cu mousse de ciocolată albă
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 180g unt
  • 240g ciocolată amăruie nobilă (70 % cacao) RAPUNZEL
  • 350g de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
  • 180g făină
  • 50g sâmburi de nucă (Paranuss) RAPUNZEL, tocaţi în bucăţi mari
  • 50g nucă tocată în bucăţi mari RAPUNZEL
  • 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL

 

Pentru mousse-ul de ciocolată:

Preparare:
Tava se tapetează cu hârtie pergament. Ciocolata şi untul se topesc pe o baie de aburi, apoi se lasă la răcit. Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi se adaugă treptat făina şi sarea. Se adaugă cu grijă compoziţia de ciocolata răcită şi nucile. Se întinde aluatul pe tava de copt şi se coace aproximativ 15 minute, până când partea de sus este uşor crocantă.

Pentru mousse-ul din ciocolată albă se topeşte frişca împreună cu bucăţelele de ciocolata albă. Mousse-ul se lasă la răcit, iar după 1 oră se amestecă cu blenderul de mână până obţinem o cremă. Negresele răcite se servesc cu mousse de ciocolată albă.

Alte retete de prăjituri bio

24-01-2019

Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos

Detalii: timp de preparare: 15 minute timp de  coacere: 30 minute faran gluten Mod de  preparare: Se incalzeste  [...]

18-07-2017

Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Modalitate de preparare:   Blat Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se [...]