Reteta Pâine cu măsline
retete mic dejun bio

Ingrediente

250g făină de şpelta (alac) Tip 630

1 pachet drojdie uscată RAPUNZEL

150ml vin alb 

100ml ulei de măsline extra-virgin 

3 ouă

1/4 linguriţă sare de mare RAPUNZEL

100g parmezan 

1/2 linguriţă oregano tocat,

2 linguriţe verdeţuri a la Provence,

100g sâmburi de pin 

50g seminţe de floarea-soarelui

100g măsline Amphissa, verzi, fără sâmburi RAPUNZEL

100g RAPUNZEL roşii uscate, tăiate

Preparare:
Făină şi drojdia se pun într-un bol şi se adaugă cu atenţie vinul alb şi uleiul de măsline. Aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute într-un loc cald la dospit.
Se toacă măslinele. Ouăle şi sarea se adaugă în aluat şi se frământă, iar apoi se mai pun parmezanul, ierburile, nucile de pin şi seminţele de floarea-soarelui. La urmă se adaugă măslinele tocate şi roşiile.


Aluatul se pune într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi se mai lasă 45 de minute la dospit. Se încinge cuptorul la 200oC şi se coace pâinea 1 oră până când se rumeneşte, iar apoi se răceşte pe un grătar.

Timpul de coacere: 1 oră la 200oC

Alte retete de mic dejun bio

24-01-2019

Mic dejun bio cu terci Omega si fructe de padure

Detalii: timp de preparare: 10 min produs cald, vegan se pregateste repede Mod de preparare: Se amesteca terciul cu bautura de [...]

24-01-2019

Granola bio preparata acasa cu musli si nuci

Detalli: timp de preparare: 5 minute timp de coacere: 15 minute produs vegan, fara lactoza   Mod de preparare: Se [...]