Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Panettone specialitate italiană
retete mic dejun bio

Ingrediente

aluat suficient pentru o formă de panettone şi un ghiveci mic cu diametrul de 10 cm

pentru aluat:

  • 100g migdale măcinate RAPUNZEL
  • 100g caise soft RAPUNZEL
  • 100g smochine soft RAPUNZEL
  • 500g făină de şpelta (alac) tip 1050
  • 1 cub de drojdie proaspătă RAPUNZEL
  • 80g de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
  • 1/8l lapte călduţ
  • 150g unt
  • 4 ouă
  • 2 linguriţe de vanilie Bourbon RAPUNZEL
  • 100g stafide Korinthen sau stafide RAPUNZEL

  şi unt pentru uns tava

Preparare:
Caisele şi smochinele se taie mărunt. Se pune faina într-un castron, iar în mijlocul se face o adâncitură. Se fărâmiţează drojdia, se amestecă cu puţin zahăr şi nişte lapte cald şi se toarnă în adâncitura din făină. Se acoperă şi se lasă 15 minute într-un loc cald.

Se topeşte untul în restul de lapte, se adaugă împreună cu zahărul, ouăle şi vanilia în făină şi se amestecă cu paletele pentru aluat ale mixerului, până când obţinem un aluat relativ lichid.  Se acoperă şi se lasă 45 minute într-un loc cald.

Apoi se adaugă şi se frământă migdalele, fructele uscate şi stafidele. Se unge cu unt o formă pentru penettone sau pentru cozonac rotund sau se tapetează un ghiveci curat cu hârtie de copt. Recipientul se umple aprox. 3 /4 cu aluat, se acoperă şi se lasă 20 min la dospit. Coaceţi în cuptorul preîncălzit, pe raftul de mijloc.

Timpul de coacere: 40 de minute la 180°C

Sfat: In loc de smochine şi caise soft, puteţi folosi, de asemenea, coaja de lamaie şi/sau portocala RAPUNZEL. Vă veţi surprinde prietenii sau vecinii cu această specialitate italiană!

Produse folosite în această rețetă

Caise soft, 200g

35.25lei

adauga in cos
Smochine soft, 200g

37.68lei

adauga in cos
Stafide Korinten, 250g

21.75lei

adauga in cos

Alte retete de mic dejun bio

31-08-2021

Swiss porridge cu lapte vegetal, fructe si nucsoara

Se amesteca 5 minute pe foc porridge-ul cu laptele vegetal bio ales. Se savureaza cu fructe dupa preferinta fiecaruia, [...]

24-01-2019

Mic dejun bio cu terci Omega si fructe de padure

Detalii: timp de preparare: 10 min produs cald, vegan se pregateste repede Mod de preparare: Se amesteca terciul cu bautura de [...]