Reteta Prăjitură cu ciocolată
retete prăjituri bio

Ingrediente
  • 3 ouă
  • 150g ciocolată cu lapte integral RAPUNZEL
  • 175g unt
  • 100g zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 175g beţigaşe de migdale RAPUNZEL
  • 100g migdale măcinate RAPUNZEL
  • 150g curmale fără sâmburi RAPUNZEL
  • 250ml de apă clocotită cu 2 linguri de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL

Preparare:
Încingeţi cuptorul la 170oC. Curmalele se toacă mărunt şi se fierb aproximativ 3 minute în apă cu zahăr. Se scurge apa. Se toacă migdalele în bucăţi mari şi se rumenesc fără ulei într-o tigaie.

Ciocolata şi untul se topesc pe o baie de aburi. Gălbenuşurile ou şi zahărul se bat până obţinem o compoziţie pufoasă. Se adaugă migdalele (beţigaşele şi cele măcinate), precum şi curmalele. Totul se omogenizează foarte bine şi se amestecă încet în compoziţia cu ciocolată.

Aluatul se pune într-o tavă Springform unsă în prealabil şi se coace aprox. 50 de minute. Alternativ, puteţi utiliza şi cutii mici pentru tartă.

Alte retete de prăjituri bio

24-01-2019

Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos

Detalii: timp de preparare: 15 minute timp de  coacere: 30 minute faran gluten Mod de  preparare: Se incalzeste  [...]

18-07-2017

Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Modalitate de preparare:   Blat Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se [...]