Reteta Salata de conopida prajita cu naut si merisor
retete salate bio

Ingrediente

pentru 2 portii

  • 1 buc. mica de conopida
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 linguri ulei de masline Kreta P.G.I. Extravirgin Rapunzel
  • sare de mare iodata Rapunzel
  • piper

 

Dressing cu lamaie si tahin:

 

Naut gustos:

  • 400g naut in doza Rapunzel
  • 1 linguraulei de maslineKreta P.G.I. Extravirgin Rapunzel
  • ½ lingurita boia
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • sare de mare iodata Rapunzel
  • piper

 

In afara de acestea:

  • 2 linguri merisor Rapunzel
  • ½ legatura de patrunjel tocat

Mod de preparare: se incalzeste cuptorul la 200*C. Se taie conopida in bucatele mai mici, se aseaza pe o tava mare. Ceapa se taie in fasii si se aseaza in aceeasi tava.Se stropesc cele doua produse cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca. Introducem tava in cuptor unde lasam 15 minute la copt pana cand marginile conopidei devin maronii.

In timp ce tava este in cuptor se ia un vas in care se introduc tahin, apa, suc de lamaie, pasta de usturoi,chimen, piper Cayenne si sare de mare care se mixeaza pana devin cremoase. Nautul se lasa la scurs dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, boia, piper Cayenne, un varf de cutit de sare si se lasa 5 minute la prajit dupa care se ia de pe foc.

Patrunjelul tocat, merisorul, conopida racita si nautul se pun intr-un vas si se amesteca dupa care se pun in boluri  de sticla. Pentru a putea manca si pe drum se pune dressingul intr-un vas inchis. Inainte de a consuma salata se toarna dressingul peste salata si se scutura bolul pentru a se uniformiza dressingul.

 

Alte retete de salate bio

06-05-2018

Salata bio cu linte pardina din Spania

Detalii: timp de preparare: 40 minute   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-un vas 600 ml apa, chimenul, 1 [...]

11-07-2017

Salata de sfecla rosie cu spanac, nuci zaharisite

Timp de preparare: 15 min Timp de fierbere a sfeclei rosii: in functie de marime 40-60 min dupa care se lasa sa se raceasca si [...]