Reteta Supă bio de linte cu morcovi
retete supe bio

Ingrediente
  • 200g morcovi
  • 1 portocală
  • 3 linguri de linte roşie RAPUNZEL
  • 1 haşmă
  • 1 linguriţă ulei de măsline RAPUNZEL
  • 1-2 linguriţe praf curry, nu foarte iute
  • 500ml suc de morcov
  • 2 linguriţe supă de legume RAPUNZEL
  • piper proaspăt măcinat
  • sare de mare cu iod şi fluor RAPUNZEL
  • 2 linguri de inele de ceapă verde

2 porţii

Preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie cubuleţe. Se curăţă portocala de coajă şi se taie file: fileurile se taie între membrane şi se captează sucul.


Se pune lintea într-o strecurătoare şi se clăteşte. Se curăţă haşmele şi se taie mărunt. Cuburile de haşme se călesc în ulei până când devin sticloase, se adăugă curry şi se mai călesc puţin. Apoi se adaugă sucul de morcovi. După aceea se adaugă lintea, morcovii cubuleţe şi supa bio de legume şi se pune la fiert. Se fierbe totul la foc mic în oala puţin deschisă, până când  morcovii şi lintea sunt moi.

Se adaugă feliile de portocale şi sucul de portocale. Eventual se mai adaugă puţină apă. Supă se condimentează cu sare de mare şi piper după gust. Se serveşte garnisită cu inele de ceapa verde.

Timp de preparare: 20 min

Alte retete de supe bio

24-01-2019

Supa bio cu barba caprei si pastarnac

Detalii: 35 min Produs vegan, cald, repede de preparat Pentru servit: 2 linguri otet Aceto Balsamico Rapunzel 2 linguri [...]

18-07-2017

Supă de legume cu nucă de cocos

4 porţii Preparare: Amestecaţi cu o zi înainte 600 ml de apă clocotită cu fulgi de nucă de cocos până [...]