Reteta Supă cu dovleac şi nucă de cocos
retete supe bio

Ingrediente
  • 600g dovleac Hokkaido
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • nişte ghimbir proaspăt ras (aprox. 3 cm)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
  • 400ml lapte de cocos RAPUNZEL,
  • 600ml supă de legume RAPUNZEL
  • sare de mare RAPUNZEL
  • curry
  • curcuma (şofran de India)
  • ulei de bostan RAPUNZEL
  • seminţe de bostan RAPUNZEL
  • eventual o portocală

4 porţii

Preparare:
Dovleacul se taie în cubuleţe mai mari  -  dovleacul Hokkaido nu trebuie descojit. Ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul zdrobit se călesc de ulei de măsline. Se adaugă cubuleţele de dovleac, curry, cucurma şi să călesc împreună puţin. Se completează cu lapte de cocos şi supă de legume şi se fierbe aproximativ 15 minute la foc mic.  Supa se toacă până devine cremă şi se condimentează cu sare.

Se decorează cu puţin ulei de bostan şi nişte seminţe de bostan şi se serveşte.

Sfat: înainte de servire adăugaţi sucul de la o portocală întreagă sau de la o jumătate de portocală, mai încălziţi supa scurt, dar fără să fiarbă. Portocala conferă supei o aromă proaspătă, de fructe.

Alte retete de supe bio

24-01-2019

Supa bio cu barba caprei si pastarnac

Detalii: 35 min Produs vegan, cald, repede de preparat Pentru servit: 2 linguri otet Aceto Balsamico Rapunzel 2 linguri [...]

18-07-2017

Supă de legume cu nucă de cocos

4 porţii Preparare: Amestecaţi cu o zi înainte 600 ml de apă clocotită cu fulgi de nucă de cocos până [...]