Reteta Supă cu linte şi ghimbir
retete supe bio

Ingrediente
  • 1 ceapă
  • 1/2 - 1 ardei iute (chili), depinde cât doriţi să fie de iute
  • 2 linguriţe seminţe de chimen (sau chimen măcinat)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
  • 1 cutie de lapte de cocos RAPUNZEL (400ml)
  • 200g linte roşie RAPUNZEL
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt (aprox. 2 cm)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cucurma măcinată
  • 1 doză de năut RAPUNZEL
  • sare de mare RAPUNZEL
  • sucul de la 1 lămâie

4 porţii

Preparare:
Ceapa se taie cubuleţe, iar ardeiul iute (chili) se toacă fin (apoi să vă spălaţi pe mâini). Coriandrul şi chimenul se zdrobesc într-un mojar. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Căliţi puţin ceapa şi chili-ul, adăugaţi chimenul şi coriandrul şi căliţi scurt toate.  Apoi se completează cu lapte de cocos şi 3/4 l de apă şi se amestecă lintea.

Se toaca mărunt ghimbirul si usturoiul şi se amestecă în supă, împreună cu curcuma. Fierbeţi supa la foc mediu. Năutul se pune într-o sită, se scurge şi se amestecă în supa de linte. Se fierbe din nou aproximativ 10 minute.

Se condimentează cu sare şi zeama de lămâie şi se serveşte.

Alte retete de supe bio

24-01-2019

Supa bio cu barba caprei si pastarnac

Detalii: 35 min Produs vegan, cald, repede de preparat Pentru servit: 2 linguri otet Aceto Balsamico Rapunzel 2 linguri [...]

18-07-2017

Supă de legume cu nucă de cocos

4 porţii Preparare: Amestecaţi cu o zi înainte 600 ml de apă clocotită cu fulgi de nucă de cocos până [...]