Reteta Tartă bio de mere şi miere, cu stafide
retete prăjituri bio

Ingrediente

sucul de la o lămâie

4 linguri de miere

2 linguri unt, 3 mere decojite şi feliate

150g stafide RAPUNZEL

2 linguri de rom sau Calvados

150g unt

80g miere

miezul de la un baton de vanilie RAPUNZEL

2 ouă

200g faină, cernută

1 linguriţă praf de copt

2 porţii

Preparare:

pentru 8 bucăţi

 1. Sucul de lămâie, mierea bio şi untul se pun într-o tigaie la foc mare şi se amestecă până când se îngroaşă.
 2. Se adaugă feliile de mere ecologice şi se călesc scurt. Stafidele se înmoaie în Calvados.
 3.  Pentru aluat batem untul şi mierea până obţinem un amestec pufos.
 4. Se adaugă ouăle şi vanilia bio şi se amestecă bine.
 5. Faina, praful de copt si stafidele înmuiate în Calvados se amestecă cu compoziţia cu unt.
 6. Aluatul se împarte în 8 forme mici de copt (de 10cm) şi se acoperă cu mere, astfel încât formele să fie 3/4 pline. Se coc 25 de minute la 160°C.

Sfat: În loc de miere poate fi utilizat siropul de arţar RAPUNZEL.

Alte retete de prăjituri bio

24-01-2019

Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos

Detalii: timp de preparare: 15 minute timp de  coacere: 30 minute faran gluten Mod de  preparare: Se incalzeste  [...]

18-07-2017

Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura

Modalitate de preparare:   Blat Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se [...]