Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Certificari si proiecte | vezi toate

FairBio

Corectitudinea nu este inclusă peste tot unde se spune că este organic. Organicul trebuie să fie corect. Membrii FairBio sunt implicați în numeroase proiecte eco-sociale și asigură astfel valoarea adăugată a produselor ecologice echitabile pentru societate. Pe lângă promovarea generală a agriculturii ecologice, companiile ecologice asigură următoarele inițiative cu sprijinul lor continuu:

  • Ameliorarea ecologica a plantelor
    Plantele bio trebuie să fie robuste, să fie capabile să se apere împotriva bolilor și buruienilor și să producă randamente bune și stabile chiar și cu îngrășăminte relativ puține. Cultivatorii ecologici își adaptează activitatea în mod specific la aceste cerințe. 
  • Creșterea ecologică a animalelor
    În 2015, compania ecologică de creștere a animalelor (ÖTZ) gemeinnützige GmbH a fost fondată de Demeter și Bioland. Creșterea independentă și ecologică a puilor este menită să ofere o cale de ieșire din dependența de corporațiile de reproducere. Scopul de reproducere este puiul ecologic de mâine, un așa-numit pui cu scop dublu. Acestea sunt pui care pot fi, de asemenea, crescuți din punct de vedere economic pentru ambele direcții de producție, adică carne și ouă, și sunt adaptați la condițiile de creștere ecologică, cum ar fi creșterea în aer liber. În general, creșterea puilor trebuie să devină mai transparentă pentru a permite agricultorilor să aibă propriile structuri de creștere.

  • Bunăstarea animalelor
    Fermierii ecologici respectă cea mai strictă lege care există pentru creșterea animalelor. Regulamentul privind producția ecologică garantează, de asemenea, că numai atâtea animale ajung pe terenurile agricole câte pot tolera solul și apele subterane. Conform normelor ecologice, fermierul bio trebuie să producă o bună parte din furajele ecologice în propria fermă. Conform legii organice, animalele ecologice au mai mult spațiu în hambar și trebuie să iasă la pășune sau să alerge, astfel încât animalele să-și poată trăi nevoia de mișcare și comportamentul social.

  • Sustenabilitate
    Membrii FairBio sunt implicați în proiecte de reîmpădurire și dezvoltă concepte împotriva risipei alimentare. Atunci când investiți în logistică și măsuri de construcție, le puneți la încercare în ceea ce privește eficiența energetică. De asemenea, investesc în concepte de ambalaje fără plastic.