Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Certificari si proiecte | vezi toate

Naturland

Suntem organici. Suntem viitorul.
Suntem Naturland, una dintre marile asociații internaționale pentru agricultura ecologică din întreaga lume. Alături de 65.000 de fermieri, apicultori, piscicultori și pescari din 58 de țări din întreaga lume, suntem o dovadă vie că activitatea economică organică, socială și echitabilă poate prospera doar în cooperarea internațională. Mai mult decât oricare alte asociații organice, Naturland se străduiește să concilieze interesele producătorilor locali cu cele ale operațiunilor internaționale într-o lume globalizată.

De mai bine de 35 de ani, am fost o forță motrica în agricultura ecologică.

Suntem în jur din 1982, dar noi, în Naturland, am fost întotdeauna deschiși să regândim conceptele organice și să producem inovații organice impresionante. Am fost primii care au transformat o grădină de ceai în agricultură ecologică. Am transferat principiul organic la producția de pește și fructe de mare în acvacultură. De asemenea, ne protejăm pădurile naturale prin aplicarea unor principii riguroase de gestionare ecologică. Și am fost prima asociație care a combinat comerțul ecologic și echitabil sub o singură etichetă.

Ne străduim continuu să ne perfecționăm standardele stricte și explicite din Naturland. În același timp, suntem întotdeauna gata să explorăm noi căi. Vom continua să prevalăm încurajând un dialog fructuos între tradiție și tehnologie, realizând un echilibru între convingerile noastre puternice și păstrând o minte deschisă către oportunități promițătoare și posibilități captivante.

Istorie
Fermierii și procesatorii din Naturland au fost pionieri la nivel mondial de peste 30 de ani. Prima conversie a lumii în agricultură ecologică a grădinilor de ceai din Sri Lanka și India în anii 1980 a fost preludiul lucrărilor noastre de succes la scară internațională. În prezent, peste 65.000 de fermieri din 58 de țări gestionează o suprafață de aproximativ 440.000 de hectare conform standardelor Naturland.

Naturland - mai mult decât organic
Regională și mondială.
Atunci când Naturland a fost fondată în 1982, agricultura organică era considerată puțin mai mult decât o problemă marginală. Lucrările de pionierat realizate au crescut semnificativ odată cu achiziția de membri în străinătate, prima grădină de ceai din lume care este certificată organică, cafea organică conform standardelor Naturlandului, acvacultură organică și pescuit durabil. Alte repere importante de-a lungul drumului au fost includerea silviculturii, textilelor și produselor cosmetice durabile și, nu în ultimul rând, introducerea unui logo de comerț echitabil, Târgul Naturlandului, care stabilește o legătură între agricultura organică din emisfera sudică și nordică.

De-a lungul istoriei Naturlandului, caracteristicile sale principale au fost și continuă să fie - asigurarea calității, acreditarea în fiecare domeniu, expertiza consilierilor noștri externi și relațiile publice, precum și campaniile politice, atât la nivel regional, cât și național în Germania, precum și la Bruxelles.

Târgul Naturland combină agricultura organică, responsabilitatea socială și comerțul corect, atât la nivel local, cât și la nivel global
Comerțul echitabil este un pas important către creșterea autonomiei cultivatorilor. Târgul Naturland adaugă componenta organică la acest aspect economic al sustenabilității. La nivel local, național și internațional, asociația Naturland face campanii pentru ca fermierii ecologici, oriunde se află pe lume, să aibă un viitor. Acest lucru este posibil numai dacă pot trăi prin ceea ce cresc. Prețurile corecte, relațiile comerciale de încredere și responsabilitatea socială sunt piatra de temelie a acestei politici. Acestea constituie elementul principal al certificării la standardele Târgului Naturland, care începând cu 2010 a oferit întreprinderilor un simbol vizibil al angajamentului lor pentru un spirit de cooperare cu partenerii lor în relațiile economice și în societate în general.

Marea varietate de produse, de la lapte și pâine până la măsline și mirodenii, pe lângă produsele tipice de comerț echitabil, cum ar fi cafea și ciocolată, ilustrează scopul global al certificării la standardele Târgului Naturland.

Pilonul social al sustenabilității
Prăbușirea devastatoare a unei fabrici textile din Bangladesh, cu un număr de peste 1.100 de morți, a adus acasă comunității globale modul în care drepturile omului și ale muncii sunt abuzate în numele liberului schimb. Munca copiilor și interzicerea sindicatelor arunca, de asemenea, o lumină slabă asupra mediului de lucru global. Diversitatea culturilor scade în toată lumea, micii proprietari își părăsesc satele și se mută în orașe. Există o nevoie urgentă de soluții locale la scară mică pentru a asigura suveranitatea alimentară, în special cea a populațiilor rurale.

Naturland consideră că sustenabilitatea este o responsabilitate pentru omenire, animale și mediu. Această abordare holistică se extinde și la tratamentul social al tuturor celor care trăiesc și lucrează la ferme. Toate fermele din Naturland au obligația să respecte standardele sociale din 2005. Mai mult, agricultura ecologică creează locuri de muncă utile la nivel local. Micii proprietari produc 70% din produsele alimentare din lume, astfel că joacă un rol important în securitatea alimentară. Începând cu 1986, Naturland acordă cooperativelor din Asia, Africa și America Latină sprijin în conversia lor în agricultură ecologică. Oriunde este implicat, fie că este vorba de un fermier activ din punct de vedere politic dintr-o regiune fără OMG sau de pe consiliul „Forum Fairer Handel” - Naturland creează și cooperează rețele pentru o agricultură durabilă.

Proiecte
Suntem convinși că accesul îmbunătățit la cunoștințe și inovații în agricultura ecologică are un potențial mare pentru îmbunătățirea securității alimentare și creșterea productivității fermelor de mici proprietari din lume, economic, ecologic și social, într-o manieră durabilă. Acest lucru creează sisteme de producție stabile care, în același timp, fac ca micii fermieri să fie permanent independenți de agrochimia scumpă. În plus, există un potențial mare de a îmbunătăți accesul la produsele organice agricultorii către piețele regionale și internaționale. Având în vedere acest obiectiv, Naturland cooperează în diferite proiecte de dezvoltare internațională.