Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide
Agent de fermentare pentru copt


Agent de fermentare pentru copt

Ingrediente pentru copt si gatit

Pret: 6.38 lei

Greutate/volum: 20g

Cod produs: 14102
Producător: Biovegan

Stoc epuizat
LIVRARE DIN STOC
24/48 h prin curierat rapid

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 200 lei

15 lei transport
pentru comenzi mai mici de 200 lei
Ingrediente:

amidon de porumb*, cultura starter


*provin din agricultura ecologica

Coaceţi pâine fără drojdie!

Cu fermentul pentru copt puteţi coace fără drojdie pâinea dumneavoastră vegană  şi veţi obţine astfel un gust natural, fin, dar şi aromat.


Mod de preparare şi ingrediente:  1 plic de ferment pentru copt Biovegan, 550 g făină integrală, 1 linguriţă sare de mare, 500 ml apă călduţă. Recomandare: cel mai bine se potriveşte făina de grâu sau cea de alac (nu folosiţi secară). 1. Într-un recipient mai înalt şi îngust puneţi 350 ml apă călduţă şi vărsaţi încet conţinutul unui plic în timp ce amestecaţi cu telul. Apoi adăugaţi cu o lingură de lemn (nu din metal) 300 g făină integrală şi amestecaţi bine şi uniform, iar la urmă presăraţi nişte făină integrală deasupra. Acoperiţi bine recipientul  şi înveliţi-l cu prosoape într-o pungă de plastic (efect termic), iar apoi aşezaţi-l într-un loc constant de cald la o temperatură de 30 – 35 °C (verificaţi cu termometrul) timp de aprox. 12 ore. 2. Adăugaţi încă 150 ml apă călduţă în compoziţie, apoi amestecaţi 150 g făină integrală şi presăraţi nişte făină şi deasupra. Acoperiţi din nou, împachetaţi bine şi lăsaţi compoziţia într-un loc cald (30 – 35 °C) timp de aprox. 5 -8 ore. Aluatul ar trebuie să crească acum cu jumătate din volumul său. 3. În continuare adăugaţi 100 g făină integrală şi o linguriţă de sare de mare şi amestecaţi bine, apoi aşezaţi compoziţia într-o tavă unsă în prealabil şi tapetată cu făină. Acoperiţi din nou, împachetaţi bine şi lăsaţi la dospit într-un loc cu temperatură constantă  (30 – 35 °C) timp de 2 ore. 4. Apoi puneţi pâinea în cuptorul preîncălzit la 180° C şi lăsaţi-o 60 minute la copt. 5. Răsturnaţi pâinea din formă pe un grătar pentru a se răci. Este im portantă respectarea strictă a instrucţiunilor referitoare la timp şi temperatură.


Sfatul lui Käthe: În faza a 3-a adăugaţi nişte seminţe de floarea soarelui şi de dovleac sau condimente pentru pâine.

 


Valori nutritive:
kj: 1634
kcal: 385
grasimi: 0.5
acizi grasi saturati: <0.5
glucide: 94.5
zaharuri: 0.4
fibre: <0.1
proteine: 0.4
sare: 0.03
* - doza zilnica recomandata

Alte produse din Ingrediente pentru copt si gatit

Boabe Tonka macinate, 10g

34.94lei

adauga in cos
Agar Agar FARA GLUTEN, 30g

19.76lei

adauga in cos
Gelifiant FARA GLUTEN, 22g

7.89lei

Stoc epuizat
Agar Agar FARA GLUTEN, 60g

33.42lei

adauga in cos