Ingrediente:fasole Kidney. Provine din agricultură ecologică.
Fasolea noastră Kidney este gustoasă și probabil cel cunoscut soi de fasole, textura moale fiind cea ce caracterizează fasolea roșie. Acesta oferă o tentă de culoare în diferite feluri de mâncare. Boabele de fasole rosie nu trebuie să lipsească în nici un fel de farfurie de chili.
Intrebuinţare:
Fasolea noastră Kidney păstrează forma şi culoarea şi după o fierbere mai lungă, pentru salate, fiertură, supe şi pentru încolţire.
Preparare:
Spalati și înmuiați fasolea Kidney Rapunzel în multă apă rece timp 8-12 ore. Apoi scurgeți apa și clătiți fasolea. Aduceți 1 cană de fasole la fiert cu aproximativ 3 căni de apă și apoi fierbeți ușor timp de aproximativ 60-90 minute la o temperatură scăzută, cu capacul închis. Adăugați sare numai după ce au fost gătite.
Valori nutritive:
kj: 1334
kcal: 317
grasimi: 1,50g
acizi grasi saturati: 0,20g
glucide: 40g
zaharuri: 1,2g
fibre: 23g
proteine: 24g
sare: 0,05g
* - doza zilnica recomandata