Ingrediente:caise uscate, dulci, întregi, fără sâmburi. Provin din agricultură ecologică.
Caisele bio Rapunzel sunt un adevarat dozator de energie si sunt bogate în elemente minerale.
Întrebuinţare:
Ideal pentru Müsli, pentru copt şi ronţăit.
O plăcere orientală
Caisele (Prunus armeniaca L.) fac parte din familia fructelor sâmburoase, fiind niște fructe foarte apreciate deoarece ne oferă atât o pulpă de fruct dulce și aromată, dar și un sâmbure cu utilizare răspândită în industria alimentară. Caisul este originar din Orient. Totuși, astăzi, acesta este cultivat în toată zona mediteraneană. Caisul poate crește până la 5 m înălțime și se deosebește printr-o floare de culoare albă-rozalie, cu miros divin.
Caisele se coc sub soarele din Turcia până la mijlocul lunii iulie. În această perioadă începe recolta caiselor de către agricultorii noștri parteneri din zona Malatya în estul Anatoliei. Caisele sunt scuturate din pomi și apoi adunate manual. Fructele proaspte sunt puse imediat la uscat . După 3 zile de stat la uscat, caiselor li se îndepărtează sâmburii și apoi sunt din nou puse la uscat pentru încă 3-4 zile.
După ce sunt transportate în Ören, fructele dulci sunt spălate, sortate și supuse unei înghețări rapide, pentru a combate orice atac al insectelor. Caisele Rapunzel își păstrează culoarea portocaliu-maronie și aroma pe o perioadă lungă de timp. Din pricina gustului lor proaspăt-acrișor și datorită dulceții lor naturale, caisele sunt potrivite pentru o mulțime de produse de patiserie. Ele pot fi folosite și în Musli, deserturi sau sosuri de fructe. Mâncate în stare pură, caisele reprezintă un important furnizor de energie și minerale, care asigură organismului un aport important de potasiu, fier și vitamine.
Valori nutritive:
kj: 1162
kcal: 275
grasimi: 0,5g
acizi grasi saturati: <0,1g
glucide: 48g
zaharuri: 43g
fibre: 18g
proteine: 5g
sare: 0,03
* - doza zilnica recomandata