Ingrediente:curmale cu sâmburi. Provin din agricultură ecologică.
Curmalele bio Rapunzel au o dulceață unicată și o aromă de miere și carmael ce merită apreciată. Fructele au o culoare brun-aurie și cu fiecare muscătură veți remarca că sunt deosebit de suculente și cărnoase. Producția de curmale provine de la partenerul nostru din Tunisia în cadrul proiectului de comerț echitabil Rapunzel HAND in HAND HIH. Aceste fructe dulci și aromate sunt o adevărată plăcere.
Curmalul (Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”. Această curmală se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala bio are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare.
Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.
Valori nutritive:
kj: 1310
kcal: 309
grasimi: <0,5g
acizi grasi saturati: <0,1g
glucide: 70g
zaharuri: 68g
fibre: 9,1g
proteine: 2,2g
sare: 0,02g
* - doza zilnica recomandata