Ingrediente:agar agar*, amidon din cartofi*, făină arorut*, agent de acidifiere: tatrat de potasiu¹. *provin din agricultură ecologică. ¹piatra vinului.
Reţeta deosebită a glazurii de tort Biovegan fără zahăr evidenţiază în mod special, prin consistenţa sa lucioasă şi maleabilă, prospeţimea fructelor de pe tartă.
Preparare: Conţinutul plicului se amestecă cu 250 ml apă rece şi se îndulceşte după gust. Lichidul se amestecă în mod continuu şi se dă scurt în clocot. Se ia apoi oala de pe foc şi se mai amestecă din când în când. Se lasă timp de aprox. 10 minute la răcit până devine puţin mai consistentă. Glazura de tort se ia lingură cu lingură şi se distribuie deasupra tartei începând din mijlocul acesteia. Tarta poate fi tăiată după ce s-a răcit (aprox. 30 minute).
Sfat: Presăraţi în mod uniform întăritor de frişcă Biovegan pe blatul de tartă, pentru a evita înmuierea acestuia.
Valori nutritive:
kj: 1181
kcal: 281
grasimi: <0,5g
acizi grasi saturati: <0,1g
glucide: 52g
zaharuri: <0,5g
fibre: 28g
proteine: <0,5g
sare: 0,40g
* - doza zilnica recomandata