Ingrediente:mazăre verde jumătați, decojite. Provine din 100% agricultură ecologică.
Boabă versatilă, mazărea verde decojită este ingredientul clasic din tocănițe și supe. Rapunzel este implicat în cultivarea legumelor în Europa de mulți ani. Deoarece cultivarea plantelor bio proteice native, cum ar fi linte, fasole sau lupine, contribuie la o rotație a culturilor mai diversă și, astfel, la conservarea sănătății solului. Plantele leguminoase nu au nevoie de îngrășăminte azotate în timpul cultivării și, astfel, reduc povara asupra solului. În același timp, ele promovează fertilitatea solului prin îmbogățirea azotului atmosferic în rădăcinile lor. În plus, ele servesc ca o sursă importantă de hrană pentru polenizatori, cum ar fi albinele.
Întrebuinţare:
Leguminoasă cu diferite întrbuințări culinare,de exemplu: piure de mazăre, supă de mazăre, Risotto şi pentru diverse creme tartinabile.
Pregătire: spălați mazărea și înmuiați-le în multă apă rece timp de 8-12 ore. Apoi se toarnă apă și se clătește mazărea. Aduceți 1 cană de mazăre la fiert cu aproximativ 3 căni de apă proaspătă și apoi fierbeți ușor timp de aproximativ 60 - 90 de minute la o temperatură scăzută cu capacul închis. Adăugați sare numai după gătit. Mazărea se gătește până la al dente.
Indulcire: neîndulcit
Origine și calitate
Țara / Regiunea de origine Ingrediente principale: Italia
Produs organic: da
Ponderea ingredientelor organice: 100% organic
Sigiliul de stat: Sigla organică a UE
Adăugarea la țară a siglei UE: Agricultura italiană
Corp de control ecologic: DE-ÖKO-006
Ce standard este îndeplinit: Standardul CEE 848/2018
Valori nutritive:
kj: 1274
kcal: 302
grasimi: 1,4g
acizi grasi saturati: 0,2g
glucide: 41g
zaharuri: 2,8g
fibre: 17g
proteine: 23g
sare: 0,07g
* - doza zilnica recomandata