Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide
Mix de faina pentru covrigi


Mix de faina pentru covrigi

Paine, blaturi si mixuri bio

Pret: 14.45 lei

Greutate/volum: 580g

Cod produs: 63228
Producător: Spielberger

Adaugă în coș
LIVRARE DIN STOC
24/48 h prin curierat rapid

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 200 lei

15 lei transport
pentru comenzi mai mici de 200 lei
Ingrediente:

făină de grau tip 550**, zahăr brut din trestie**, sare de mare. Ingrediente pentru topping: susan**. **din producție biodinamică, *din producție ecologica controlată


Rotund și gustos. Covrigii stau la baza multor preparate creative. Covrigul simplu se coace rapid și cu puțină practică, forma rotundă va reușește perfect. Nu există limite pentru creativitate când vine vorba de toppinguri. Suplimentat cu semințe, brânză sau condimente și umplut cu dulce sau sărat, fiecare poate coace și savura covrigi după propriul gust. Pentru început, amestecul nostru de copt vine cu un pachet de semințe de susan.
Cu amestecurile noastre pentru copt eviți risipa și ajuți natura, pentru că eviți plasticul: fără pungă interioară de plastic, cu ambalaj din hârtie 100%. Eviți deșeurile de ambalaje: fără cutii pliabile, deci, în medie, mai puțin de jumătate din deșeurile de ambalaje în comparație cu amestecurile de copt cu cutii pliabile.

Mod de preparare:
Amestecati drojdia uscata cu mixul pentru copt. Amestecul rezultat se framanta impreuna cu 280 ml apa pana ce aluatul se va desprinde cu usurinta de pe castron. Se lasa la dospit cel putin 1 ora in castronul acoperit cu un servet de bucatarie, la loc uscat si calduros, pana cand aluatul isi dubleaza aproximativ volumul. Se presara faina pe bancul de lucru. Aluatul se imparte in 6 – bucati simetrice, se formeaza cu mana bile pentru a putea forma ulterior covrigii: cu ajutorul unei cozi de lingura sau chiar cu degetul tapetat cu faina se aplica in mijloc un orificiu care se largeste ulterior prin miscari circulare, pentru a obtine covrigul. Gaura astfel obtinuta trebuie să fie de aproximativ 4 cm. Așezați covrigeii pe o plansa de lemn tapetata in prealabil cu faina sau pe hartie de copt. Acestia mai raman acoperiti la dospit inca 30 de minute..
Preîncălziți cuptorul la 220°C căldură superioară/inferioară (200 °C cuptor cu ventilatie). Se unge tava de copt sau se tapetează cu hârtie de copt. Aduceți la punctul de fierbere o cratiță mare cu aproximativ 2 litri de apă. Se adaugă mierea. Se pun simultan la fiert câte 2-3 covrigi în cratita. Se lasă in repaus aproximativ 30 de secunde, se intorc si se mai lasa in repaus alte 30 de secunde.

Îndepărtați covrigii cu o lingura mare pentru spuma și lasat-i la scurs pentru scurt timp pe un grătar.
Se tăvălesc covrigi inca umeziți în semințele din pachetul pentru topping și coaceți lterior covrigii timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit.


Valori nutritive:
* - doza zilnica recomandata

Alergeni:

grau, susan