Ingrediente:orez integral cu bob lung prefiert. Provine din 100% agricultură ecologică.
Orez cremos, spumos la fierbere din soiul ”Ribe”, acest orez prefiert integral este clasicul italian pentru un risotto din regiunea Piemont. După recoltare, orezul este curățat și ambalat igienic.
- Întrebuințare: se poate folosi la toate tipurile de risotto, paella, supe cremoase, pentru umpluturi, în salatele cu orez sau pentru pregătirea orezului cu lapte.
- Mod de preparare risotto (porție pentru cca. 4 persoane): înumuiați orezul peste noapte. Se călește niște ceapă în unt sau în ulei de măsline, se scurge orezul și se adaugă în tigaie. Se adaugă treptat cca.750 ml de apă fierbinte și gătește totul timp de 30-40 de minute, până când se obține o coonsistență cremoasă. Se sărează doar după fierbere.
- Mod de preparare clasic: se fierb 250g cu 500ml apă, 25min la foc mic, în oala acoperită. Se ia de pe foc și se lasă 5 minute. Acesta păstrează majoritatea substanțelor nutritive valoroase și reduce timpul de gătire la doar 25 de minute.
Valori nutritive:
kj: 1504
kcal: 355
grasimi: 2,2g
acizi grasi saturati: 0,7g
glucide: 75g
zaharuri: 1g
fibre: 2,1g
proteine: 7,7g
sare: 0,02g
* - doza zilnica recomandata