Ingrediente:orez alb cu bob rotund. Provine din agricultură ecologică.
Orez bio cremos, din soiul „Ribe”, soiul clasic de orez risotto italian. Orezul crește în regiunea tradițională de cultivare a orezului din Piemont, unde câmpurile de orez sunt irigate cu apă proaspătă de munte din Alpi. Experiența fermiierilor și dăruirea lor pentru agricultura ecologică creează un orez risotto cu un gust aromat delicat.
Întrebuinţare: se poate folosi pentru diferite tipuri de risotto, paella, supe cremoase, umpluturi, salate cu orez sau se poate folosi și pentru prepararea orezului cu lapte.
Mod de preparare risotto pentru patru persoane: se călește 250 grame de orez, în unt sau în ulei de măsline, cu niște ceapă tocată și se stinge compoziția cu vin alb sau cu stoc de legume. Se adăuga treptat stoc de legume și se călește orezul până când devine cremos. Important: amestecați orezul pe întregul proces de gătire. Mod de preparare clasic: se aduce la fierbere 250g orez cu de 2-3 ori cantitatea de apă. Se fierbe pentru aproximativ 20-25 minute.
Valori nutritive:
kj: 1480
kcal: 349
grasimi: 0,6g
acizi grasi saturati: <0,1g
glucide: 78g
zaharuri: 0,2g
fibre: 1,4g
proteine: 7,4g
sare: <0,01g
* - doza zilnica recomandata