Ingrediente:orez risotto natur. Provine din agricultură ecologică.
Orez cremos, din soiul „Ribe”, soi clasic de orez pentru un risotto. Orezul crește în regiunea tradițională de cultivare a orezului din Piemont, unde câmpurile de orez sunt irigate cu apă proaspătă de munte din Alpi. După ce este recoltat, acesta este curățat și împachetat igienic.
Întrebuințare: se poate folosi pentru prepararea unui risotto, paella, supe cremoase, umpluturi, salate cu orez sau se poate folosi și pentru prepararea orezului cu lapte.
Mod de preparare Risotto: se lasă cele 250 grame de orez la înmuiat peste noapte. Tocați ceapa cu ulei de măsline sau cu unt, scurgeți orezul, adăugați-l peste ceapă și prăjiți totul pentru scurt timp. Se toarnă treptat 750 ml de apă și se gătește întreaga compoziție timp 30-40 de minute, până când preparatul devine cremos.
Mod de preparare clasic: se fierbe 250 de orez cu o cantitate de 3-4 ori mai mare de apă timp de 50-60 de minute.