Ingrediente:amarant. Provine din agricultură ecologică.
Semințele de Amaranth au un gust ușor proaspăt și sunt potrivite pentru preparate dulci și sărate. Boabele au o dimensiune aemănătoare celor de muștar. Amarantul conține proteine de înaltă calitate și o proporție ridicată de minerale și oligoelemente, fiind niște cereale ușor de digerat.
Se pot folosi: în preparatele cu legume și pentru umpluturi, în supe, la diferite garnituri sau pentru diferite produse dulci.
Mod de preparare: se pune la fiert 250 g de amarant în 635 ml de apă. Se fierb timp de 20-30 de minute și se lasă deoparte cinic minute ca să se umfle.
Valori nutritive:
kj: 1561
kcal: 370
grasimi: 7,0g
acizi grasi saturati: 1,60g
glucide: 58,7g
zaharuri: 2,0g
fibre: 7,4g
proteine: 14,40g
sare: <0,053g
* - doza zilnica recomandata