Ingrediente:semințe de cânepă decojite. Provin din agricultură ecologică.
Semințele de cânepă au un gust delicat, de nucă și sunt deosebit de bogate în acizi grași omega-3, tiamină, magneziu, zinc și fier. Acestea conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali (organismul nu ii poate produce singur) și, prin urmare, sunt ideali ca sursă de proteine. Conținutul nutrițional al semințelor de cânepă este ridicat, dar nu veți fi "high" de la acestea: semințele de cânepă provin din cânepă comestibilă, care nu are efecte intoxicante. Semințele valoroase sunt cultivate de fermierii de cânepă din Austria și sunt de calitate alimentară crudă.
Ideal ca topping pentru muesli și salate, ca ingredient pentru mâncăruri dulci și picante, în piureuri, iaurt și sosuri, pentru pesto și tartine. Sfat: când sunt prăjite ușor într-o tigaie fără grăsime, sunt și mai aromate! Nu este recomandat pentru bebeluși și copii mici.
Valori nutritive:
kj: 2475
kcal: 599
grasimi: 52g
acizi grasi saturati: 5,4g
glucide: 2,1g
zaharuri: 2,1g
fibre: 6,7g
proteine: 30g
sare: <0,01g
fier: 13mg (90%*)
magneziu: 721mg (192%*)
zinc: 11mg (108%*)
vitamina E: 7,1mg (59%*)
* - doza zilnica recomandata