Ingrediente:ulei din seminte de in auriu virgin. Provine din agricultură ecologică.
Inul este una dintre cele mai vechi și mai complexe plante de cultură indigene, denumirea ei în latină (Linum usitatissimum) poate fi tradus ca „ cel cu multe utilizări”. Inul nu a fost utilizat doar ca sămânță pentru uleiuri, ci și ca materie primă pentru obținerea prețioasei fibre de in(pânza de in). Astăzi inul se cultivă cu precădere în estul Europei, Rusia, America și Canada. Semințele de in pentru prețiosul nostru ulei de in Oxyguard provin în special din țările de peste ocean(America, Canada), iar prelucrarea acestora are loc în fabrica noastră din Legau.
Important:
Esențialul acid gras alfa-linolenic triplu nesaturat(omega 3), ce apare rar în regnul vegetal, are o concentrație extraordinar de mare(58%) în prețiosul nostru ulei de in Oxyguard. Această bogație face din uleiul de in bio unul dintre cele mai importante uleiuri de gătit. Uleiul de in poate optimiza împreună cu alte uleiuri spectrul de acizi grași. Uleiul de in Oxyguard se potrivește extraordinar de bine, datorită gustului său fin de nucă , cu toate tipurile de salate și poate fi considerat un supliment extraordinar pentru preparatele calde. Dips-urile și sosurile primesc o aromă interesantă prin utilizarea uleiului de in.
Tipps:
- Prielnic pentru cartofii fierți în coajă și brânza de vaci;
- Pentru salata de fasole sau de linte;
- Pentru salata de cartofi cu nuci.
Uleiurile Oxyguard Rapunzel
Rapunzel a realizat în anul 1997 un pas important în procesul de obținere a uleiurilor – a introdus deosebit de gentila metodă Oxygurad. Astăzi noi vă oferim sub marca Oxyguard prețiosul ulei de in și de cânepă. Aceste uleiuri de o calitate superioară conțin o deosebită combinație de acizi grași. Aceștia sunt vitali sănătății și trebuie să facă parte din alimentația noastră zilnică.
Lumina, oxigenul și căldura accelerează distrugerea acizilor grași. De aceea procesul de fabricare Oxyguard se realizează fără acțiunea luminii și a aerului. Se renunța de asemenea și la presarea semințelor la temperaturi ridicate. Din acest motiv substanțele proprii ale semințelor rămân intacte de la procesul de presare până la cel de îmbuteliere. Ambalajul din cartonul, ce stopează lumină, conduce această protecție până la momentul deschiderii sticlei de ulei, motiv pentru care sticla deschisă trebuie păstrată în ambalajul de carton într-un loc rece pe toată perioada utilizării.
Prețioasele uleiuri Oxyguard cu un nivel ridicat de acizi grași esențiali, contribuie foarte mult la o alimentație sănătoasă. Ele pot fi amestectate cu Musli sau Shake-uri și astfel vă puteți începe ziua protejați.
Protecția Oxyguard este simplă și rapidă și se poate realiza prin:
• Administratrea în stare pur a unei linguri de ulei
• Amestecarea cu sucuri din fructe(fresh-uri)
• Amestecarea cu musli
• Lângă orice fel de mâncare.
Uleiul nu trebuie încins, ci se adaugă doar după prepararea alimentelor!
Bogat in omega 3 si omega 6.
Întrebuinţare:
Pentru dresinguri, salate, iaurt, musli. A se utiliza pentru rafinarea unor preparate, după finalizarea procesului de gătire.
Gust fin de nucă, cu o notă tipică amăruie.
Valori nutritive:
kj: 3700
kcal: 900
grasimi: 100g
acizi grasi saturati: 8.4g
acizi grasi mononesaturati: 18.2g
acizi grasi polisaturati: 73.4g
vitamina E: 11mg(92%)
linoleic: 16.0g
linolenic: 57.0g
alfalinolenic: 57.0g
* - doza zilnica recomandata