Ingrediente:ulei de măsline extravirgin. Provine din agricultură ecologică.
Toate uleiurile de măsline extra virgine sunt de cea mai înaltă calitate și corespund următoarelor criterii:
Ele conțin cel mult 0,8g/100g acizi grași liberi;
- Ele se obțin exclusiv din măsline culese manual;
- Măslinele sunt transportate imediat după recoltare la presele de ulei și acolo acestea sunt presate imediat în așa fel încât măslinele să nu se deterioreze și să nu li se mărească conținutul de acizi grași liberi;
- Acestea nu sunt extrase, rafinate sau combinate cu alte uleiuri;
- Ele sunt din punct de vedere senzorial precise(criteriu pozitiv pentru uleiurile de măsline extra virgine: fructos, amărui, aspru) și provin din agricultura biologică controlată sau dețin nivelul calitativ Demeter, sau provin parțial din origini controlate sau culturi geografice protejate
Întrebuinţare:
Pentru gătit, preparare la aburi, prăjeală uşoară, pentru salate; un necesar pentru bucătăria mediteraneană.
Conţinut foarte scăzut de acizi graşi liberi. PRESAT LA RECE!!!
Valori nutritive:
kj: 3700
kcal: 900
grasimi: 100g
acizi grasi saturati: 15g
acizi grasi mononesaturati: 77g
acizi grasi polisaturati: 8g
glucide: 0g
zaharuri: 0g
proteine: 0g
sare: 0g
* - doza zilnica recomandata