Ingrediente:ulei virgin de sofrănel . Provine din agricultură ecologică.
Între uleiuri, uleiul de sofranel bio conţine cel mai ridicat procent de acid linoleic nesaturat esenţial (75%). Gust uşor.
Întrebuinţare:
Deosebit ca ulei pentru salată, cremă de quark cu ierburi aromatice sau tartar, se pretează pentru fiert şi gătit în aburi. Nu este indicat a fi utilizat la preparatele ce necesită un timp mai lung de gătire. Cel mai indicat este să se folosească după finalizarea procesului termic, dacă se dorește să se mai adauge o notă de rafinament.
Origine si fabricare:
Semințele de sofranel (scaiete), cunoscut și sub denumirea de Chartamus tinctoris, au fost unele dintre primele tipuri de semințe utilizate pentru fabricarea uleiului. Scaietele a fost cultivat în Orientul Mijlociu, India și Japonia. Astăzi el este cultivat cu precădere în America de Nord și de Sud, dar și in Australia.
Semințele folosite pentru Uleiul de scaieți Rapunzel provin din agricultură biologică controlată. Ca și procedeu de fabricare se utilizează presarea la rece, ce permite păstrarea intactă a ingredientelor și a gustului precum nuca al scaietelui. În urma acestui procedeu(tratament), chiar dacă uleiul este filtrat, se mai pot găsi urme de impurități sau depuneri, care însă nu vor afecta calitatea produsului.
Important:
Uleiul de scaieți Rapunzel conține 75% acid linoleic, un acid nesaturat esențial pe care însă corpul uman nu-l poate produce, dar care este vital sănătății.
Valori nutritive:
kj: 3700
kcal: 900
grasimi: 100g
acizi grasi saturati: 11g
acizi grasi mononesaturati: 15g
acizi grasi polisaturati: 75g
glucide: 0g
zaharuri: 0g
proteine: 0g
sare: 0g
oleic: 75g
* - doza zilnica recomandata