Ingrediente:vișine, ulei de floarea soarelui. Provin din 100% agricultură ecologică.
Vișinele bio Rapunze sunt culese în mod tradițional, manual, apoi ele sunt spălate, li se înlătură sâmburele și în final vișinele sunt uscate gentil. Pentru a se evita lipirea fructelor între ele, acestea sunt stropite cu ulei de floarea-soarelui bio.
Spre deosebire de alte fructe, vișinele se evidențiază printr-un conținut ridicat de micronutrienți, acid folic, acid nicotinic(vitamina B3) și vitamina A.
Vișinele sunt o adevărată delicatesă cu o aromă delicat acrișoară. Ele se pot folosi în produsele de patiserie ca o alternativă pentru stafide sau pot fi folosite pentru obținerea unor sosuri de fructe sau a jeleului. Ele pot fi consumate și în stare pură, prin înmuiere în apă, devinind astfel o alternativă delicioasă la cireșele de tip Morello.
Vișinele (Prunus cerasus) aparțin aceleași familii ca și cireșele. Principalele caracteristici care le deosebesc sunt culoarea, forma și gustul. În Europa, una dintre cele mai extinse zone de plantație de cireșe din lume, se găsesc zone extinse de vișini bio, a căror flori sunt albe și cărora le priește clima temperată.
Vişinele sunt o delicatesă printre fructele uscate prin aroma lor proaspătă uşor amăruie.
Întrebuinţare:
Vişinele se pretează foarte bine pentru obţinerea de produse de patiserie, d.e. ca alternativă proaspătă amăruie la stafide sau pentru deserturi, sosuri de fructe.
O păcere acrișoară!
Valori nutritive:
kj: 1189
kcal: 281
grasimi: 2,8g
acizi grasi saturati: 0,6g
glucide: 56g
zaharuri: 56g
fibre: 6,2g
proteine: 5,1g
sare: 0,03g
* - doza zilnica recomandata