Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Bilute cu mango si caju
retete deserturi bio

Ingrediente

pentru 24 buc. Bilute sau 12 bile mari.

Mod de preparare:
Se pune mango uscat intr-un vas si se acopera cu apa unde se lasa 15 min sa se inmoaie, dupa care se iau 50g samburi caju si se aduce sub forma de pudra  cu ajutorul unui robot de bucatarie.. Dupa ce mango s-a inmuiat, cu ajutorul unui robot de bucatarie se mixeaza pana se obtine un pireu.


Restul de samburi de caju se amesteca cu pasta de caise, cu indulcitorul de curmale, cu uleiul de cocos  cu faina de arahide si se adauga in vasul cu pireul de mango si se aduce toata masa sub forma de pireu. La sfarsit se adauga amarantul expandat si sucul de lamaie si se continua mixarea.


Consistenta masei obtinute trebuie sa semene cu un aluat cleios. Daca masa este prea uscata se adauga putina apa iar daca este prea cleioasa se adauga mai mult amarant sau faina de arahide. Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza masa obtinuta iar cu ajutorul mainilor se formeaza bilute. Daca se doresc ca bilutele sa fie mai mari se portioneaza masa cu ajutorul unei linguri. Dupa ce s-au format bilutele , se tavalesc prin pudra de samburi de caju.


Detalii:
timp de preparare: 25 minute
produs vegan
se pregateste rapid

Produse folosite în această rețetă

Sfaramatura de caju, 200g

41.28lei

adauga in cos
Sirop din curmale, 250g

25.52lei

adauga in cos
Amarant expandat, 150g

19.42lei

adauga in cos

Alte retete de deserturi bio

20-09-2021

Tarta cu pere

Se amesteca ingredientele cu ambele maini pana devine un aluat sfaramicios. Se formeaza un aluat de tarta care se tine la [...]

02-09-2021

Brioșe cu cacao și ciocolată

Se mixează ouăle cu zaharul, se adaugă laptele și se mixează încet. Se adaugă untul topit, se mixează, apoi se [...]