Ingredientepentru 24 buc. Bilute sau 12 bile mari.
Mod de preparare:
Se pune mango uscat intr-un vas si se acopera cu apa unde se lasa 15 min sa se inmoaie, dupa care se iau 50g samburi caju si se aduce sub forma de pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie.. Dupa ce mango s-a inmuiat, cu ajutorul unui robot de bucatarie se mixeaza pana se obtine un pireu.
Restul de samburi de caju se amesteca cu pasta de caise, cu indulcitorul de curmale, cu uleiul de cocos cu faina de arahide si se adauga in vasul cu pireul de mango si se aduce toata masa sub forma de pireu. La sfarsit se adauga amarantul expandat si sucul de lamaie si se continua mixarea.
Consistenta masei obtinute trebuie sa semene cu un aluat cleios. Daca masa este prea uscata se adauga putina apa iar daca este prea cleioasa se adauga mai mult amarant sau faina de arahide. Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza masa obtinuta iar cu ajutorul mainilor se formeaza bilute. Daca se doresc ca bilutele sa fie mai mari se portioneaza masa cu ajutorul unei linguri. Dupa ce s-au format bilutele , se tavalesc prin pudra de samburi de caju.
Detalii:
timp de preparare: 25 minute
produs vegan
se pregateste rapid