Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Paine ciabata cu sparanghel, masline si tomate uscate
retete aperitive bio

Ingrediente

Pentru aluat:

Pentru aluatul principal

  • 350g faina de spelta (tip 630)
  • 1,5 lingurite drojdie uscata
  • 1,5 lingurite sare de mare
  • 150ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • un pic de ulei pentru castron
  • un pic de faina  pentru a-i da forma aluatului

Alte ingrediente:

Ingrediente: pentru 2 paini Ciabata

Timp de preparare: 60 min

Timp de asteptare: peste noapte

Timp de coacere: 20-25 min

Timp de racire: 30 min

Mod de preparare:
pentru aluat: se amesteca intr-un vas faina de spelta bio, drojdie si zahar ecologic. Se adauga apa si se amesteca  pana cand compozitia devine ca aluatul pentru clatite. Aluatul astfel obtinut se toarna intr-un vas care se inchide ermetic si se lasa peste noapte (cel putin 6 ore) in frigider. Se scoate din frigider cu o ora inainte de intrebuintare pentru a ajunge la temperatura camerei.


Pentru aluatul principal:
se amesteca intr-un vas faina, drojdie si sare. In continuare se adauga apa si ulei de masline dupa care se adauga aluatul preparat anterior. Se amesteca pana cand compozitia devine lipicioasa si se dezlipeste de pe marginea vasului.
Se pune intr-un vas un pic de ulei dupa care se amesteca cu aluatul principal si i se da o forma rotunda care trebuie sa stea 1 ora la temperatura camerei.

Deasemenea se ia sparanghelul se curata la partea de jos si se taie aproximativ 5 mm. O bucatica de 1 cm se taie si se pun 3-4 linguri de apa cu sare ,un varf de cutit de zahar si se infierbanta, dupa care se lasa sa se racaesca.

Se taie maslinele si tomatele marunt, se amesteca cu pasta de usturoi (Crema di Aglio) , sare, piper, oregano dupa care se adauga bucatelele de sparanghel.

Se pune aluatul  de paine pe o suprafata de lucru,  pe care a fost presarata in prealabil faina, se intinde  se adauga sparanghelul, maslinele si tomatele dupa care se inchide pe toate partile.Din acest aluat se formeaza doua paini care se aseaza pe o hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 230*C circa 30 min. Dupa 15 min se stropeste aluatul cu apa si se lasa la copt  in continuare. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa stea cel putin 30 min sa se raceasca.

Produse folosite în această rețetă

Faina de spelta tip 630 , 1kg

15.82lei

adauga in cos
5%
Drojdie uscata activa fara gluten, 9g

6.08 5.78lei

adauga in cos

Alte retete de aperitive bio

11-07-2017

Focaccia picantă

Preparare: Puneţi făina pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Presăraţi sare pe margine deasupra, [...]

10-08-2017

Snack din naut prajit

Timp de preparare: 50 min Mod de preparare: se incalzeste cuptorul la 175 *C. Se pune nautul bio intr-o sita se lasa sa se [...]