Ingrediente250g făină de şpelta (alac) Tip 630
1 pachet drojdie uscată RAPUNZEL
150ml vin alb
100ml ulei de măsline extra-virgin
3 ouă
1/4 linguriţă sare de mare RAPUNZEL
100g parmezan
1/2 linguriţă oregano tocat,
2 linguriţe verdeţuri a la Provence,
100g sâmburi de pin
50g seminţe de floarea-soarelui
100g măsline Amphissa, verzi, fără sâmburi RAPUNZEL
100g RAPUNZEL roşii uscate, tăiate
Preparare:
Făină şi drojdia se pun într-un bol şi se adaugă cu atenţie vinul alb şi uleiul de măsline. Aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute într-un loc cald la dospit.
Se toacă măslinele. Ouăle şi sarea se adaugă în aluat şi se frământă, iar apoi se mai pun parmezanul, ierburile, nucile de pin şi seminţele de floarea-soarelui. La urmă se adaugă măslinele tocate şi roşiile.
Aluatul se pune într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi se mai lasă 45 de minute la dospit. Se încinge cuptorul la 200oC şi se coace pâinea 1 oră până când se rumeneşte, iar apoi se răceşte pe un grătar.
Timpul de coacere: 1 oră la 200oC