Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Pâine cu măsline
retete mic dejun bio

Ingrediente

250g făină de şpelta (alac) Tip 630

1 pachet drojdie uscată RAPUNZEL

150ml vin alb 

100ml ulei de măsline extra-virgin 

3 ouă

1/4 linguriţă sare de mare RAPUNZEL

100g parmezan 

1/2 linguriţă oregano tocat,

2 linguriţe verdeţuri a la Provence,

100g sâmburi de pin 

50g seminţe de floarea-soarelui

100g măsline Amphissa, verzi, fără sâmburi RAPUNZEL

100g RAPUNZEL roşii uscate, tăiate

Preparare:
Făină şi drojdia se pun într-un bol şi se adaugă cu atenţie vinul alb şi uleiul de măsline. Aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute într-un loc cald la dospit.
Se toacă măslinele. Ouăle şi sarea se adaugă în aluat şi se frământă, iar apoi se mai pun parmezanul, ierburile, nucile de pin şi seminţele de floarea-soarelui. La urmă se adaugă măslinele tocate şi roşiile.


Aluatul se pune într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi se mai lasă 45 de minute la dospit. Se încinge cuptorul la 200oC şi se coace pâinea 1 oră până când se rumeneşte, iar apoi se răceşte pe un grătar.

Timpul de coacere: 1 oră la 200oC

Produse folosite în această rețetă

Faina de spelta tip 630 , 1kg

16.99lei

adauga in cos
35%
Drojdie uscata activa fara gluten, 9g

6.08 3.95lei

adauga in cos
Samburi de pin, 75g

72.92lei

adauga in cos
5%
Samburi de floarea soarelui, 500g

15.47 14.7lei

adauga in cos

Alte retete de mic dejun bio

31-08-2021

Swiss porridge cu lapte vegetal, fructe si nucsoara

Se amesteca 5 minute pe foc porridge-ul cu laptele vegetal bio ales. Se savureaza cu fructe dupa preferinta fiecaruia, [...]

24-01-2019

Mic dejun bio cu terci Omega si fructe de padure

Detalii: timp de preparare: 10 min produs cald, vegan se pregateste repede Mod de preparare: Se amesteca terciul cu bautura de [...]