2 porţii
Preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie cubuleţe. Se curăţă portocala de coajă şi se taie file: fileurile se taie între membrane şi se captează sucul.
Se pune lintea într-o strecurătoare şi se clăteşte. Se curăţă haşmele şi se taie mărunt. Cuburile de haşme se călesc în ulei până când devin sticloase, se adăugă curry şi se mai călesc puţin. Apoi se adaugă sucul de morcovi. După aceea se adaugă lintea, morcovii cubuleţe şi supa bio de legume şi se pune la fiert. Se fierbe totul la foc mic în oala puţin deschisă, până când morcovii şi lintea sunt moi.
Se adaugă feliile de portocale şi sucul de portocale. Eventual se mai adaugă puţină apă. Supă se condimentează cu sare de mare şi piper după gust. Se serveşte garnisită cu inele de ceapa verde.
Timp de preparare: 20 min