Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Supă cu linte şi ghimbir
retete supe bio

Ingrediente
  • 1 ceapă
  • 1/2 - 1 ardei iute (chili), depinde cât doriţi să fie de iute
  • 2 linguriţe seminţe de chimen (sau chimen măcinat)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
  • 1 cutie de lapte de cocos RAPUNZEL (400ml)
  • 200g linte roşie RAPUNZEL
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt (aprox. 2 cm)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cucurma măcinată
  • 1 doză de năut RAPUNZEL
  • sare de mare RAPUNZEL
  • sucul de la 1 lămâie

4 porţii

Preparare:
Ceapa se taie cubuleţe, iar ardeiul iute (chili) se toacă fin (apoi să vă spălaţi pe mâini). Coriandrul şi chimenul se zdrobesc într-un mojar. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Căliţi puţin ceapa şi chili-ul, adăugaţi chimenul şi coriandrul şi căliţi scurt toate.  Apoi se completează cu lapte de cocos şi 3/4 l de apă şi se amestecă lintea.

Se toaca mărunt ghimbirul si usturoiul şi se amestecă în supă, împreună cu curcuma. Fierbeţi supa la foc mediu. Năutul se pune într-o sită, se scurge şi se amestecă în supa de linte. Se fierbe din nou aproximativ 10 minute.

Se condimentează cu sare şi zeama de lămâie şi se serveşte.

Produse folosite în această rețetă

Lapte de cocos, 200ml

12.76lei

adauga in cos
Linte rosie decojita , 500g

26.49lei

adauga in cos

Alte retete de supe bio

18-08-2021

Supa crema de linte si legume cu turmeric, lamaie si menta

Detalii Timp de prepare 30 de minute Produs vegan   Mod de preparare Lintea se spala bine si se pune la inmuiat in [...]

24-01-2019

Supa bio cu barba caprei si pastarnac

Detalii: 35 min Produs vegan, cald, repede de preparat Pentru servit: 2 linguri otet Aceto Balsamico Rapunzel 2 linguri [...]