Ingredientesucul de la o lămâie
4 linguri de miere
2 linguri unt, 3 mere decojite şi feliate
150g stafide RAPUNZEL
2 linguri de rom sau Calvados
150g unt
80g miere
miezul de la un baton de vanilie RAPUNZEL
2 ouă
200g faină, cernută
1 linguriţă praf de copt
2 porţii
Preparare:
pentru 8 bucăţi
1. Sucul de lămâie, mierea bio şi untul se pun într-o tigaie la foc mare şi se amestecă până când se îngroaşă.
2. Se adaugă feliile de mere ecologice şi se călesc scurt. Stafidele se înmoaie în Calvados.
3. Pentru aluat batem untul şi mierea până obţinem un amestec pufos.
4. Se adaugă ouăle şi vanilia bio şi se amestecă bine.
5. Faina, praful de copt si stafidele înmuiate în Calvados se amestecă cu compoziţia cu unt.
6. Aluatul se împarte în 8 forme mici de copt (de 10cm) şi se acoperă cu mere, astfel încât formele să fie 3/4 pline. Se coc 25 de minute la 160°C.
Sfat: În loc de miere poate fi utilizat siropul de arţar RAPUNZEL.