Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Tort cu alune
retete deserturi bio

Ingrediente
  • 250g alune de pădure prăjite şi măcinate 
  • 200g de zahăr din trestie 
  • 6 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL
  • zahăr pudră pentru pudrat la urmă

Timp de preparare: 15 min

Preparare:
Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o lămâie. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Apoi adăugăm cu atenţie amestecul de nuci bio. Adăugăm un praf de sare în albuşuri, iar apoi le batem spumă şi le punem în compoziţia cu alune. 


Tapetăm fundul unei tăvi Springform (26 cm) cu hârtie de copt, turnăm compoziţia în tigaia Springform şi netezim suprafaţa.


Încingeţi cuptorul la 175°C, iar apoi coaceţi tortul 45 de minute.
Tortul răcit se presară cu zahăr pudră.

Produse folosite în această rețetă

Alune de padure, 500g

65.95lei

Stoc epuizat
Zahar brut din trestie, 1kg

19.99lei

adauga in cos

Alte retete de deserturi bio

20-09-2021

Tarta cu pere

Se amesteca ingredientele cu ambele maini pana devine un aluat sfaramicios. Se formeaza un aluat de tarta care se tine la [...]

02-09-2021

Brioșe cu cacao și ciocolată

Se mixează ouăle cu zaharul, se adaugă laptele și se mixează încet. Se adaugă untul topit, se mixează, apoi se [...]