Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300g migdale prajite Rapunzel
  • 70g curmale fara sambure Rapunzel (neindulcite cu sirop de glucoza)
  • 1 praf de sare de mare iodata Rapunzel
  • 1 lingurita cu varf / dupa gust vanilie Bourbon Rapunzel, macinata
  • 20g nectar de agave

Pentru crema:

Pentru sosul de zmeura si topping:

  • 250g zmeura
  • 100g afine
  • 100g capsuni
  • 50g mure
  • 2 linguri sirop de agave

Modalitate de preparare:

 
Blat

Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se amesteca cu un mixer pana cand migdalele se transforma in pudra. Se adauga si sucul de agave peste compozitie si se amesteca pana se obtine un aluat lipicios. Aceasta compozitie se pune intr-o forma de copt(Ø 23 cm, cu margini ridicate) in care se afla o foaie de copt, si se uniformizeaza cu mana.

 
Crema de lamaie

Pentru inceput lamaile se spala si se pun la uscat. Se rade coaja de la o lamaie, iar apoi se stoarce sucul de la ambele lamai(110 ml suc). Coaja si sucul de lamaie se amesteca cu cu blender.

Untul de cacao se lasa la topit in bain-marie, intr-o coala mica la foc mediu. Apoi se iau toate ingredientele necesare obtinerii cremei, se amesteca cu 300 ml apa si apoi se pun intr-un mixer puternic si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Crema astfel obtinuta, se intinde peste blat si se acopera cu foaia de copt, dupa care tortul se pune pentru circa 1 ora la congelator. Ulterior, acesta se lasa si peste noapte, acoperit, in frigider pana cand intreaga compozitie se intareste.

 
Topping

Fructele se curata si se spala bine apoi se lasa la scurs. Capsunile se taie in 4. 200 g de zmeura se amesteca cu nectarul de agave si se piseaza cu un blender, dupa care sosul obtinut se trece printr-o sita fina.

Tortul de lamaie se orneaza cu sosul de zmeura si cu restul fructelor. Se poate savura impreuna cu un Matcha-Latte.

 
Timp de preparare: circa 30 minute plus inca circa 12 ore timp de racire.

 
Sfatul lui Attila Hildmann: in functie de anotimp, este posibil ca un mix de fructe de padure congelate sa fie mai gustos decat varianta proaspata.

Produse folosite în această rețetă

Vanilie Bourbon macinata, 15g

91.15lei

adauga in cos
5%
Unt de cacao dezodorizat, 100g

30.99 29.44lei

adauga in cos
Pasta de caju vegana, 250g

60.77lei

adauga in cos

Alte retete de prăjituri bio

24-01-2019

Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos

Detalii: timp de preparare: 15 minute timp de  coacere: 30 minute faran gluten Mod de  preparare: Se incalzeste  [...]

18-07-2017

Tartă bio de mere şi miere, cu stafide

2 porţii Preparare: pentru 8 bucăţi  1. Sucul de lămâie, mierea bio şi untul se pun într-o tigaie la foc [...]