Reteta Cremă de vanilie şi migdale cu sos de mango
retete deserturi bio

Ingrediente

500ml de băutură de soia

1 baton de vanilie RAPUNZEL

20g zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL

1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL

30g amidon de porumb

3-4 linguriţe gem de migdale RAPUNZEL

coaja rasă de lămâie

1 mango

1 piersică

4 porţii

Preparare:
Batonul de vanilie se taie pe lungime în jumătate şi se scoate miezul. Amidonul se amestecă cu nişte băutură de soia. Băutura de soia rămasă se amestecă cu batonul de vanilie, coaja de lămâie rasă, zahărul brun şi sare. Se adaugă amidonul dizolvat, se dă în clocot şi se lasă la umflat.


Se scoate batonul de vanilie şi se adaugă gemul de migdale. Crema se bate cu telul şi se toarnă în castronele. Se curăţă mango şi piersica, se scot sâmburii şi se toacă cu un blender. Se mai îndulcesc, dacă este necesar. Se strecoară printr-o sită şi se toarnă peste cremă.

Sfat: crama are gust de marţipan, dacă se serveşte cu gem alb de migdale.

Alte retete de deserturi bio

06-05-2018

Banuti de ciocolata cu fructe uscate si nuci

Detalii: timp de preparare: 20 minute timp de stat la frig: 2 ore produs vegan, fara soia, lactoza, [...]

18-07-2017

Tort cu alune

Timp de preparare: 15 min Preparare: Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o [...]