Reteta Tort cu alune
retete deserturi bio

Ingrediente
  • 250g alune de pădure prăjite şi măcinate 
  • 200g de zahăr din trestie 
  • 6 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL
  • zahăr pudră pentru pudrat la urmă

Timp de preparare: 15 min

Preparare:
Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o lămâie. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Apoi adăugăm cu atenţie amestecul de nuci bio. Adăugăm un praf de sare în albuşuri, iar apoi le batem spumă şi le punem în compoziţia cu alune. 


Tapetăm fundul unei tăvi Springform (26 cm) cu hârtie de copt, turnăm compoziţia în tigaia Springform şi netezim suprafaţa.


Încingeţi cuptorul la 175°C, iar apoi coaceţi tortul 45 de minute.
Tortul răcit se presară cu zahăr pudră.

Alte retete de deserturi bio

06-05-2018

Banuti de ciocolata cu fructe uscate si nuci

Detalii: timp de preparare: 20 minute timp de stat la frig: 2 ore produs vegan, fara soia, lactoza, [...]

10-07-2017

Mere coapte cu merişor şi marţipan

2 porţii Timp de preparare: 45 min Preparare: Foarte gustos si un desert excelent pentru cina de Crăciun! Se bate frişca [...]