Ingrediente:ulei de măsline extravirgin. Provine din agricultură ecologică.
Diversele nunaţe de gust apar prin soiuri de măsline aromate mature, cultivate într-o cooperativă în nordestul Siciliei. Ambalare originală cu un conţinut foarte scăzut de acizi graşi liberi. Ulei deosebit de fructuos şi aromat. PRESAT LA RECE!!!
Intrebuintare: ideal în bucătăria rece, pentru obținerea preparatelor gătite la aburi sau a celor care necesită coacere.
Puternic, fructos.
Origine și fabricare:
Termenul D.O.P semnifică denumirea de origine protejată a uleiului originar din Val di Mazara, Sicilia. Aici măslinele sunt culese manual și transportate imediat la fabrică. Odată ajunse aici, măslinele sunt curățate și apoi pisate și presate într-o presă. După centrifugarea ulterioară uleiul se separă de apă lăsată de către măsline.
Important:
Uleiul de măsline se folosește des în spațiul mediteraneean ca singura sursă de grăsime, iar mulți sicilieni datorează vârsta lor înaintă uleiului de măsline. Conținutul ridiat de acizi grași simplu nesaturați, face uleiul de măsline foarte valoros pentru metabolism. Uleiul nostru de măsline extra virgin din Sicilia are un miros intensiv și un gust puternic fructos. În prețioasa bucătărie Gourmet, uleiul de măsline care întrebuințări variate datorită gustului său distinct.
Tipps:
- Pentru gătirea ciupercilor stridie;
- Pentru cartofii cu rozmarin sicilieni;
- Pentru bucătăria rece.
Valori nutritive:
kj: 3700
kcal: 900
grasimi: 100g
acizi grasi saturati: 15.6g
acizi grasi mononesaturati: 74.5g
acizi grasi polisaturati: 9.9g
vitamina E: 13mg(108%)
* - doza zilnica recomandata