Ingrediente:nucă de cocos rasă. Provine din agricultură ecologică.
Nucile de cocos cultivate in mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivati in culturi mixte. Pământul palmierilor este îngrășat cu fibre de cocos bogate în potasiu, care sunt îngropate in jurul arborilor. Datorită acestui procedeu apa este depozitată mai bine, iar palmierul primeste substante nutritive importante.
Importanţa nutritivă din punct de vedere fiziologic
Nucă de cocos ocupă în rândul nucilor o poziție specială. Ea conține cu 36,5 % mai puține grăsimi decât alte tipuri de nuci. Specific nucii de cocos sunt acizii grasi, însă totuși grăsimea de cocos influențează în mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datorează acizilor grasi cu lanț intermediar și mai ales acidului lauric. Acesta mărește grăsimea buna HDL, care protejează împotriva afectiunilor cardio-vasculare. În plus, nuca de cocos conține o cantitate mare de proteine, vitamina B si substanțe minerale importante, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu si fier.
Intrebuintare:
Pentru deserturi si Müsli, pentru copt și pentru bucataria asiatică.