Ingrediente:sâmburi caju. Provin din agricultură ecologică.
Samburi Caju bio intregi Rapunzel din proiectul nostru HAND IN HAND în India, dozator de energie bogat în vitamine şi minerale.
Intrebuinţare:
Snack îndrăgit şi pentru bucătăria asiatică.
Exotici și rafinați
Fructul de caju bio face parte din familia fructelor sâmburoase, fiind originar din America de Sud. Astazi, el este cultivat cu precădere în India și în sud-estul Asiei. Arborele de caju (Anacardium occidentale) produce o serie de pedunculi cârnoși, la capătul cărora se dezoltă un fruct, ce seamănă cu un ardei iute si are o culoare galbenă-portocalie. La capătul acestui fruct se găsește o singură „nuca” de caju. Acest sâmbure de culoare crem deschis spre alb are o formă de rinichi si o dimensiune de circa 2 cm.
Sâmburii bio sunt recoltați doar atunci când ajung la stadiul optim de coacere, iar imediat după aceea ei sunt puși la uscat în razele soarelui. Pentru a se putea înlătura mult mai usor coaja care acoperă acesti samburi, ei sunt supusi unui proces de încalzire sub aburi. După ce li se înlătură coaja, sâmburii sunt transportati intr-o încapere încalzită pentru a se usca. Ulterior sâmburii sunt sortați si ambalați pentru transport.
Sâmburii de caju bio oferă organismului proteine, calciu, fier, zinc si potasiu. Mai mult decat atât, acest sâmbure contine vitamina B, mult magneziu si acizi grasi multiplu nesaturați, ce sunt extrem de sănătoși pentru organism.
Îndulcire: neîndulcit
Origine și calitate
Țara / Regiunea de origine Ingrediente principale: India
Produs organic: da
Ponderea ingredientelor organice: 100% organic
Sigiliul de stat: Sigla organică a UE
Adăugarea la țară a siglei UE: Agricultura indiană
Organismul de inspecție organică: DE-ÖKO-006
Ce standard este îndeplinit: Standardul CEE 848/2018