Ingrediente:sâmburi caju. Provine din agricultură ecologică.
Fructul de caju bio Rapunzel face parte din familia fructelor sâmburoase, fiind originar din America de Sud. Astazi, el este cultivat cu precadere în India și în sud-estul Asiei. Arborele de caju (Anacardium occidentale) produce o serie de pedunculi cârnoși, la capatul cărora se dezoltă un fruct, ce seamană cu un ardei iute si are o culoare galbena-portocalie. La capatul acestui fruct se găsește o singură „nuca” de caju. Acest sâmbure de culoare crem deschis spre alb are o formă de rinichi si o dimensiune de circa 2 cm.
Sâmburii bio sunt recoltați doar atunci când ajung la stadiul optim de coacere, iar imediat dupa aceea ei sunt puși la uscat în razele soarelui. Pentru a se putea înlătura mult mai usor coaja care acoperă acești sâmburi, ei sunt supuși unui proces de încălzire sub aburi. După ce li se înlătură coaja, sâmburii sunt transportați intr-o încăpere încalzită pentru a se usca. Ulterior sâmburii sunt sortați și ambalați pentru transport.
Sâmburii de caju bio oferă organismului proteine, calciu, fier, zinc si potasiu. Mai mult decât atât, acest sâmbure contine vitamina B, mult magneziu și acizi grași multiplu nesaturati, ce sunt extrem de sănătosi pentru organism.
Samburi Caju întregi din proiectul nostru HAND IN HAND în India, dozator de energie bogat în vitamine şi minerale, controlat în mai multe rânduri de Aflatoxină.
Intrebuinţare:
Snack îndrăgit şi pentru bucătăria asiatică.
Indulcire: neindulcit
Origine și calitate
Țara / Regiunea de origine Ingrediente principale: India
Produs organic: da
Ponderea ingredientelor organice: 100% organic
Sigiliul de stat: Sigla organică a UE
Adăugarea la țară a siglei UE: Agricultura indiană
Organismul de inspecție organică: DE-ÖKO-006
Ce standard este îndeplinit: Standardul CEE 848/2018
Alte criterii de calitate și etichete: MANA IN MANA